Een zakelijke bankrekening

Een zakelijke bankrekening, waarom?

Heb ik als ondernemer een zakelijke bankrekening nodig? Ons advies is: open een zakelijke bankrekening voor je onderneming, dit bespaart je veel tijd. In dit artikel gaan we je uitleggen waarom het hebben van een specifieke zakelijke bankrekening wenselijk is.

Is een zakelijke rekening verplicht?

Als onderneming heb je een bankrekening nodig. Ben je een BV dan moet je een zakelijke bankrekening hebben welke ter naam gesteld staat op je BV. Een ZZP’er is niet verplicht om een zakelijke rekening te openen, je zou ook je privérekening kunnen gebruiken.

Met een zakelijke bankrekening doe je eenvoudiger je administratie.
Houd letterlijk je zakelijke en privé financiën gescheiden.

Een ZZP’er is niet verplicht om een zakelijke rekening te openen, je zou ook je privérekening kunnen gebruiken. Wij adviseren je als ZZP’er om ook een zakelijke bankrekening te openen. We zien namelijk geregeld dat ZZP’ers welke geen zakelijke rekening hebben geen inzicht hebben in de privé en zakelijke kosten. Dit leidt tot onnodig frustratie om de administratie correct bij te houden. Natuurlijk kost zo’n rekening maandelijks, maar het geeft je een duidelijker inzicht in de financiën en bespaart veel nodige tijd aan je administratie.

Boekhouden en met een zakelijke rekening

Boekhoudsystemen bieden de mogelijkheid om je administratie aan je bankrekening te koppelen of de bankmutaties te importeren. Hoe handig is dat! Voor zzp’ers kan je gemakkelijk je banktransacties koppelen aan je administratie met tools zoals Vixum. Met dit soort digitale administratiesystemen hoef je als ondernemer veel minder tijd te besteden aan je boekhouding.

Het is belangrijk dat je maandelijks geld reserveert op bijvoorbeeld een zakelijke spaarrekening voor je inkomstenbelasting (voor ZZP’ers) en voor je vennootschapsbelasting (voor BV’s).

“Het is beter voor je om vrij te zijn van angst en op een houten plank te liggen. dan om een gouden bank en een rijke belegde tafel te hebben en bezocht te worden door vele problemen.”