Boekhoudprogramma Vixum voor zzp’ers

Hier lees je alles over het boekhoudprogramma Vixum. Wil je weten of Vixum geschikt is voor jouw onderneming, lees dit artikel en stel eventueel je vragen in de reacties. Deze zullen e dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Boekhoudprogramma Vixum in het kort

Vixum is een boekhoudpakket, speciaal ontwikkeld voor dienstverlenende zzp’ers. Vixum is hierin anders dan andere boekhoudprogramma’s die vaak een bredere doelgroep willen aanspreken. Het unieke aan Vixum is dat je als zzp’er je gehele boekhouding op orde kan houden vanuit je agenda. Factureren, administreren en inkopen, alles is vanuit een overzichtelijk dashboard te regelen. Naast het versturen van facturen vanuit je agenda kan je ook met gemak en zonder boekhoudkennis btw-aangifte doen met Vixum.

Facturen versturen met Vixum

Met Vixum kan je, zoals we al eerder schreven, facturen versturen vanuit je agenda. Dat werkt super eenvoudig. Je maakt een klant en een bijpassende opdracht aan. Deze plan je vervolgens in, zoals je dat normaal gesproken ook zou doen. Is vervolgens je afspraken afgelopen, of meerdere afspraken in het geval van een langer lopend project, dan accordeer je deze met een klik. Hierna wordt er automatisch een factuur opgemaakt. Dan is het alleen nog een kwestie van het kiezen van welke afspraken je wil factureren, eventueel iets toevoegen of aanpassen op de factuur er verzenden maar. Naast dat dit je natuurlijk super veel tijd scheelt, omdat je nooit meer dubbel gegevens aan het invullen bent. Heb je ook gelijk alle uren voor het urencriterium van 1.225 uren op de juiste manier vastgelegd.

Vixum agenda gestuurd boekhoudprogramma voor dienstverlenende zzp'ers.

Wil je op de traditionele manier een factuur verzenden? Ook dat kan natuurlijk met Vixum. Voeg gemakkelijk en snel factuurregels toe, eventueel vaste producten en je factuur is klaar om te verzenden.

Facturen die je verzend met Vixum kan je helemaal opmaken in je eigen huisstijl, inclusief logo, lettertype, kleuren en zelf briefpapier of een waterwerk. Daarnaast kan je facturen inplannen zodat ze verzonden worden op een datum die jij kiest. Dan kan je zelf automatisch vanaf je vakantie je facturen laten versturen, terwijl jij met een cocktail in een hangmat ligt.

BTW-aangifte doen met Vixum

De tijd om je boekhouder btw-aangifte te laten doen is voorbij. Met Vixum kan je makkelijk zelf je btw-aangifte doen, zonder enige boekhoudkennis. De btw-aangifte functie van Vixum is zo ingericht dat je het 1-op-1 over kan nemen in het aangifte formulier van de Belastingdienst.

De gegevens die je nodig hebt voor je btw-aangifte, haalt Vixum automatisch uit al je inkoop en verkoopfacturen. Eventuele investeringen en andere grootboekrekening worden hierin automatisch meegenomen. Zo kan jij als zzp’er boekhouden zonder boekhouder en zonder boekhoudkennis.