Alles over administratie en boekhouding

Informatie over boekhouden voor ondernemers

Als ondernemer opzoek naar informatie over boekhouding en administratie? Dan ben je bij alles over administratie aan het juiste adres. Hier vind je alles wat je moet weten om als ondernemer aan de slag te gaan met je administratie.

Alles over boekhouden en administratie. Als ondernemer zelf je boekhouding bijhouden met een boekhoudprogramma wat bij je past.

De beste boekhoudpakketten vergelijken

Naast de uitleggen rondom alles wat met administratie te makken heeft hebben we ook ons best gedaan om de beste boekhoudprogramma’s te vergelijken. In vele gevallen kan je deze boekhoudpakketten zelf gratis uit proberen. In de vergelijkingstabel vink je eenvoudig aan welke eigenschappen voor jou van belang zijn en je zal zien dat direct de beste boekhoudsoftware voor jouw onderneming naar boven komt. Werk je als dienstverlenende zzp’er? Overweeg dat Vixum, dit platform is ideaal voor zzp’ers die vooral uurtje factuurtje werken. Probeer Vixum hier.

Administratie en boekhouding kennisbank

In een aantal uitgebreide artikelen hebben we in heldere taal de belangrijkste boekhoud- en administratiebegrippen uitgelegd.

Wat is administratie. Hier leggen we je alles uit over wat administratie nou exact is. Ben je helemaal nieuw met administreren? Begin dan hier.

Boekhouden. In dit artikel leggen we je uit wat boekhouden eigenlijk inhoud.

BTW. BTW staat voor belasting toegevoegde waarde, maar wat heb ik er als ondernemer mee te maken, lees ons kennis artikel over BTW.

Vrijstelling van btw. Welk btw-tarief breng je in rekening en wanneer ben je vrijgesteld van btw? Dat en meer over belasting toegevoegde waarde lees je in dit artikel.

Urencriterium. Voldoen jij aan het urencriterium? Welke uren kan je mee laten tellen voor het urencriterium en om hoeveel uren gaat het eigenlijk? Bekijk snel ons artikel over het deze regeling.

Facturen. Wat hoort er allemaal op een factuur te staan? En hoe kan je gemakkelijk een factuur maken en verzenden, je vind het hier.

Een zakelijke bankrekening. Heb ik een zakelijke bankrekening nodig als ik ga ondernemen. Hier lees je alle voordelen van een zakelijke bankrekening.

IB of VPB. Inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting, welke belasting dien jij te betalen als ondernemer.

Jaarrekening opstellen. Wanneer moet ik een jaarrekening opstellen? Kan ik dat zelf of heb ik hier een accountant voor nodig. Je leest het hier.

Financieel gezond. Is mijn onderneming financieel gezond? Zo kom je er achter.